• Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

Kontakta mig

Vänligen skriv via kontaktformuläret så återkommer jag så snabbt som möjligt!

©2017 BY JJT Media. PROUDLY CREATED WITH WIX.COM

Säsongsstart, Skara Sommarland Cup i Parksjön Kumla

May 26, 2019

Äntligen var det dags, säsongsstart! 

 

Jag har ju tränat en del innan dess men har på sätt och vis befunnit sig i en helt annan värld som nybliven förälder. Förvisso är man ganska överflödig de här första veckorna som pappa och kan erbjuda bara närhet och sporten jag sysslar med är ju ändå en hobby.  Man har fått insikt i att ens barn kommer alltid komma först. 

 

Lyckligt nog så har arbetet under vintern betalat sig någorlunda, kroppen orkade en hel del i helgen.

 

Inledningsvis så har det ju varit några turer fram och tillbaka med min Kawasaki SX-r 800 och förgasarstrul, fjolårets varma klimat ställde saker och ting upp och ner. Jag fick ingen rätsida på maskinen och tills nu så har det varit samma visa. 

 

Fredag eftermiddag började vi i Kumla Aquabike Klubb att lägga banan, jag och en till skulle sedan prova banan med var sin maskin. Min gick sämre än vad den gjorde under den gångna veckan när jag äntligen trodde att jag fick bukt med förgasarstrulet efter att jag tog Stenborg Powersports till hjälp för att ultraljudstvätta förgasarna och veta att allt var riktigt rent i kanalerna. 

 

Som sagt, maskinen gick inte alls. Tvekade vid gaspådrag in i kurvorna och jag hittade ingen flyt alls i en så pass teknisk bana som denna. Vi körde i en sjö som inte var mer än några hundra meter bred och lång med upplägg taget från Race Of Champions.

 

Kvällen spenderades i garaget där vi eliminerade de potentiella felkällor som återstod i bränsletillförseln samt att vi bytte till andra förgasare. 

 

På tävlingsdagen så var det träning och sen tidskval. Till ens bedrövelse så var maskinen fortfarande katastrofalt dålig i starten och lät man registret falla ner runt tomgångs-varv så var det kört. Med detta maskinella handikapp så fick man en medioker kvaltid bland snabba förare och startade från 8e plats av 14 i utslagsstegen. 

 

Efter kvalomgången var över så började jag testa mig fram på torra land och skruvade frenetiskt 1/8-dels varv in och ut på lågfartsskruvarna. I sista stund innan jag var beredd på att ge upp hoppet om att kunna ta mig uppåt i utslagsstegen så valde jag att drastiskt öka lågfarten med ½-varv. Helt plötsligt fick jag svar vid hastigt gaspådrag!? 

 

Förgasare är allt ett mysterium ibland. Jag fick mungiporna upp till öronen och kände, NU ÄR DET FIGHT!

 

När väl heaten drog igång så valde jag att använda mig av en hållare, kvalade utan. Med hållaren kunde jag ha uppe högre motorvarv och förhoppningsvis undvika motorstopp. Sagt och gjort, mötte föraren på 7e plats och vann, sedan 6e, 5e, 4e, 3e, 2a och slutligen stod det mellan mig och norsken Dag-Martin Drange som inväntat sin utmanare om tronen. Med nånstans runt 12-14 korta dueller i kroppen före mötet med honom så var kroppen allt ganska utmattad, ingen vila någonstans på banan och jag kände att det här blir tufft. 

 

Första heatet så lyckades jag hålla den fina linje genom hela banan så jag hade ledningen fram till sista boj men sladdade till och förlorade den sekund jag hade i ledning. 1-0 till Drange. Tankarna for runt i huvudet och mitt jävlar anamma började svalna, två heat kvar att ta hem detta men benen var fulla i mjölksyra. Ut på sista duellen och redan under första varvet kom nästa misstag, jag var rökt. 2a plats, så nära men ändå så långt bort.

 

Som i all annan motorsport så har man konstant press på sig som förare att fysiskt och maskinellt kunna prestera, sistnämnda föll man på i min kvalomgång. Jag är ändå relativt säker på att om man kört hälften av de heat före finalen så hade min förmåga att utmana varit markant starkare. 

 

Jag får njuta av att man enligt tävlingsledningen satte snabbaste tid under heat-omgångarna. De snabbaste förarna i tidskvalet satte varvtider på låga 49 (sekunder) och jag körde som snabbast 47:05 i ett av heaten. 

 

Nu är det dags att finjustera ännu mer på maskineriet inför kommande deltävling som går om bara tre veckor i Karlskoga under Motorsportveckan 14-16e juni. Där kör jag båda klasserna om jag mäktar med, ser fram emot utmaningen och vad man kan prestera! 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Utvalda inlägg

Svensk Mästare i Ski GP1

July 29, 2018

1/1
Please reload

Senaste inlägg

October 21, 2018

Please reload

Arkiv
Please reload

Sök efter taggar

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square