• Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

Kontakta mig

Vänligen skriv via kontaktformuläret så återkommer jag så snabbt som möjligt!

©2017 BY JJT Media. PROUDLY CREATED WITH WIX.COM

KULRAMSMÄSTERSKAPET

October 21, 2018

Då var väl tävlingssäsongen officiellt över för vår del. Det avslutades på ett fantastiskt sätt!
 

Jag och Tommy tog oss ner till Lidköping förra helgen för årets upplaga av Kulramsmästerskapet, ett race som OJK har kört ett antal år och jag under mina 8 år i sporten har aldrig kört det. 

 

För att vara i oktober månad så kunde vi inte haft bättre väder, 21 grader varmt i luften och "badvänlig" temperatur för en härdad jetskiåkare. 

 

Med fortsatta förgasarproblem på GP3-maskinen så ställde jag och Tommy upp i ett lag, för att va 63 år så visade gubben ändå att topp 3 var inom räckhåll de första 5-6 varven. 

 

Upplägget på tävlingen var som så att 2 förare delade på maskin och skulle köra som mest 10 varv var om man låg i toppen. Vi lyckades hålla oss i topp 3 de första 5-6 individuella varven men sen kroknade Tommy något efter att behövt springa ca 150m från maskinen upp på land där man flyttade en kula på en kulram för sin egen varvräkning. Jag kan med handen på hjärtat säga att det va en tuff tävling med den långa sprinten i på en dyig botten.

 

Men det va lika för alla och samtliga kämpade otroligt bra. Stämningen var otroligt bra och vi peppade varandra genom hela racet. 

 

Vi hade ett roligt gästspel i form av MX-föraren Tom Johnsson som visade att han har talang för detta, vi får allt hoppas på att se en repris under någon av nästa års tävlingar!

 

Kvällen bjöd på avslutningsmiddag på Stadt i Lidköping, jag avvek men Tommy stannade kvar. Hörde om att det var en riktigt trevlig kväll, som alla kvällar inom denna sporten! 

 

För övrigt så har det tränats en del under dagen på min SX-R 1500, kan aldrig sluta förvånas över hur fort det går att köra denna maskinen i kurvorna. Testade med att skruva på original-sponsons idag för att känna på om det var någon skillnad. På platt vatten och även jagandes bakom en klubbkamrat kunde jag inte direkt säga att jag kände av skillnaden nått enormt mot ett par eftermaknads-sponsons. Dock så tror jag ändå att djupare fenor kan ha en bättre effekt i hårdare sjö. 

 

Det gav mersmak för att hålla igång säsongen något längre, tur att man har torrdräkt. Kommer eventuellt bli något pass kommande vecka. 

 

#11 Eric Jacobsson

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Utvalda inlägg

Svensk Mästare i Ski GP1

July 29, 2018

1/1
Please reload

Senaste inlägg

October 21, 2018

Please reload

Arkiv
Please reload

Sök efter taggar

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square