• Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

Kontakta mig

Vänligen skriv via kontaktformuläret så återkommer jag så snabbt som möjligt!

©2017 BY JJT Media. PROUDLY CREATED WITH WIX.COM

Svensk Mästare i Ski GP1

July 29, 2018

Helgen började något nervöst. Det var nu det skulle avgöras, skulle man klara av att hålla rivalen Felix Helgesson bakom sig i poängtabellen!?

 

Som vanligt så bjöd Hammarö och Möruddens badplats upp till grymt bra racing med vågiga förhållanden då vinden låg på utifrån öppen sjö på Vänern. Riktigt roligt att ett race under säsongen bjuder på hård sjögång och man får verkligen bevisa sig uthållig. Något som spelade in väldigt mycket just denna deltävlingen. 

 

Jag hade ledningen i serien innan start. Hade med mig i bakhuvudet att så länge jag hade ingen mellan Felix och mig om han skulle komma före i samtliga heat så var det klart, med ynka 1 poäng.

 

Sagt och gjort, starterna var klockrena i varenda heat men det va så jämnt det bara kunde bli, jag ledde över Felix runt första boj i heat 1 och kände att nu så handlar det om att försvara ända över linjen första varvet och sedan köra taktiskt. Under halva heatet så låg jag på allt jag orkade men fick till slut slå av på farten. Felix tog sig om men jag bevakade min plats bakom och fick åka i rätt ensligt vatten. 

 

Ungefär samma förlopp var det under dag 2 och heat 2, jag hade kontrollerat mina poängberäkningar ännu en gång bara för att vara på den säkra sidan. Som en liten extra boost så slängde vi in ny mjukvara från Vtech och hade monterat på ett nytt insug som gav motorn en liten större dos friskluft. Det märktes ganska väl på mellanregistret att det gjorde skillnad och att motor mådde bättre. 

 

 

Heat 3 så hade isen i magen börjat smälta lite och tankarna flög runt där inne, nervositeten hade faktiskt övertaget på startlinjen. Så fort starten hade gått och man insåg att samma taktik fungerade som i de tidigare heaten så hade man kontroll på läget. Inga svenska förare i närheten av mig och jag kunde verkligen bara ligga och åka i mitt eget tempo. Mungiporna gled upp över öronen när man äntligen passerade mållinjen som Svensk Mästare i Ski GP1.

 

 

Klassen jag aldrig vunnit tidigare. 

 

Med detta inlägg så vill jag passa på att tacka samtliga sponsorer för ett otroligt lyckat år. Tack: 

 

Kawasaki Sverige

Stenborg Powersports

Motul

Made Stickers

Maptun Powersports

Vtech Motoroptimering

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Utvalda inlägg

Svensk Mästare i Ski GP1

July 29, 2018

1/1
Please reload

Senaste inlägg

October 21, 2018

Please reload

Arkiv
Please reload

Sök efter taggar

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square