• Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

Kontakta mig

Vänligen skriv via kontaktformuläret så återkommer jag så snabbt som möjligt!

©2017 BY JJT Media. PROUDLY CREATED WITH WIX.COM

SM-deltävling 2 - Karlstad

August 1, 2017

Ett sent inlägg från helgens SM-deltävling i Karlstad, kort beskrivet som en av de hårdare tävlingar vi någonsin kört i Sverige! 

 

Än en gång så hade Kawasaki Racing Team ställt upp med kawasaki-flaggan högt i topp i både depån och på startlinjen. Alla va grymt taggade att få dra igång tävlingen, 1 meter höga vågor och hastigheter över 100km/h på vattnet bjöd in till en rejäl match i ett starkt startfält!

 

Att nämna som tidigare inte har varit med i rapporteringarna är att Kawasaki har ett Junior-team med förare som redan är uppe i toppen bland de mer erfarna förarna, de bevisade sig vara lika duktiga i de här hårda förhållandena och jag är riktigt stolt över att de får genomföra sin resa med oss i Kawasaki Racing Team. 

 

Resultatmässigt så var helgen en succé för oss alla, i Ski GP3 där jag startade så hade vi 27st startande på linjen. Få gånger har Sverige kunnat bjuda upp till så starka startfält som nu, världsrankade förare var med och det var dags att visa att här kan man hänga med!

 

I första heatet så gick allt otroligt bra i starten, fick klockren start och höll ledningen i något varv sen så blev det en liten vurpa som gjorde att jag halkade ner till 2a plats, med bara ett par varv kvar fick jag se mig besegrad av den jagande föraren bakom mig så jag landade en 3e plats över mållinjen. 

 

I heat 2 blev det en något sämre start, tror jag kom ut 9a eller något i den stilen men lyckades köra upp mig till 6a, viktiga poäng för SM-tabellen hägrade så man kämpade in i det sista! 

 

Heat 3 var det lite tumult på startrakan med många förare in i första sväng. Genom ett bra spårval så kom jag in i rätt parallellslalom-sektion under första varvet och kunde i starten köra in 4 placeringar.

 

I detta heatet stod det mycket på spel, möjligheten till att nå SM-titeln! Jag var tvungen att ha en av de svenska förarna bakom mig för att dryga ut ledningen och jag hade aldrig lyckats utan tjockt pannben och bra koll på var varvade förare befann sig i banan. Det ligger en hel del strategi i racing och här spelade jag mina kort rätt då jag körde över linjen som 4e man! Jag leder för tillfället SM-tabellen med en deltävling kvar! 

 

 

 

I Ski GP1 kunde  jag äntligen ge mig in i allvaret med lite bättre förutsättningar i och med att vi nu uppdaterat oss till en SX-R 1500. Det kommer ta tid att lära sig hantera de farter vi uppnår under heaten och det är en helt annan maskin än en SX-R 800. Den är otroligt stabil vilket var väldigt uppenbart i denna tävlingen, 3st SX-R 1500 på pallen i helgen.

 

Jag däremot lyckades som bäst köra in som 6a i första heatet, heat 2 som 9a och heat 3 som 7a. Med körtid under en timma totalt på maskinen så kan man inte förvänta sig att allt lirar från dag 1 så vi kommer behöva lägga mycket fokus på detta under säsongen och inför nästa så det blir ett bra flyt i åkningen som med den andra maskinen i Ski GP3.  Däremot kan man vara stolt över att starterna sitter som de ska, nu gäller det bara att kunna ta ett järngrepp om ledningen från start till mål hädanefter! 

 

På videon nedanför kan ni se starten som gick grymt bra!

 

 

Nästa SM-deltävling går i Kumla om ett par veckor och redan nu till helgen så kommer vi även köra i Lidköping där det blir ett Race Of Champions upplägg, dueller! Samma upplägg som under SM-veckan i år. Ännu roligare är att denna helgen kommer vi fira att vår sport fyller 30 år!

 

Chefsmekanikern i team Jacobsson, farsan Tommy, var grunden till att sporten lever i Sverige idag då han började sälja dessa maskiner på 80-talet åt Kawasaki så det kommer bli väldigt kul att fira det hela!

 

#11 E.Jacobsson

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Utvalda inlägg

Svensk Mästare i Ski GP1

July 29, 2018

1/1
Please reload

Senaste inlägg

October 21, 2018

Please reload

Arkiv
Please reload

Sök efter taggar

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square