• Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

Kontakta mig

Vänligen skriv via kontaktformuläret så återkommer jag så snabbt som möjligt!

©2017 BY JJT Media. PROUDLY CREATED WITH WIX.COM

SM-premiär i Karlskoga. En succé för Kawasaki Racing Team!

June 19, 2017

Äntligen är SM-säsongen igång!

 

Alla var otroligt taggade med det nybildade Kawasaki Jetski Racing Team som består av f.v:

 

 

- Christian Cagnard, Runabout GP3

- Sofie Borgström, Ski GP3 och GP1

- Eric Jacobsson, Ski GP3 och GP1

- Peter Lyrstrand, Runabout GP 3

- Kristian Stenborg, Runabout GP3 (Team Chef)

- Andreas Sundelin-Wiberg, District Manager Kawasaki Sverige

 

Vad är nu då Runabout och Ski kan man fråga sig. Runabout är de maskiner som på svenska är kallat vattenskoter. Ski är de maskiner som vi står och kör på, Jetski. 

 

Runabout

För teamets del nåddes väldigt stora framgångar, Christian, Kristian och Peter låg i täten i det Kawasaki-dominerade startfältet i klassen Runabout GP3. Peter tog en 2a plats i totalen efter att tampats enormt bra med nykomlingen Samuel Johansson som har stöd av Stenborg Powersports. Peter hade det även hett om öronen med teamkamraten Cagnard i heat 2.

 

Kristian Stenborg lyckades knipa 3e plats i totalen efter även här riktigt bra fighter med vår Världsmästare i teamet, Christian Cagnard. Snacka om att det är en bra line-up i år!

 

Kristian Stenborg drog även till med en 1a plats i offshore-disciplinen Supercourse. En bana med mindre antal bojar och otroligt snabba partier där man håller full gas länge. Dessa heat varar 25 minuter plus 1 varv vilket tar ut sin rätt på den otränade. Peter kom in sekunder efter men med junioren Edvin Samuelsson före sig vilket gav honom en 3e plats i Supercourse. 

 

Christian Cagnard gjorde en riktigt bra tävling han också med en 5e plats och en riktigt bra 2a plats i Runabout GP3. Tyvärr gjorde han ett misstag med ett kostsamt resultat. En bojmiss i starten gjorde att han inte hade någon chans att rädda upp misstaget i det ena heatet och blev därav diskvalificerad. 

 

 

Ski

I Ski GP1 och GP3 så kämpade både Jag och Sofie i riktigt konkurrenskraftiga startfält med deltagare ur världstoppen! Ski GP3, standardklassen, lyckades jag ta mig till en 5e plats efter ett otroligt bra första heat där jag slutade på 3e plats. Heat 2 och 3 blev det 7e platser. 

 

Med en väldigt dålig försäsong med nästan ingen träning så är man trots allt väldigt nöjd med att man kunde prestera på denna nivån i det hårda motståndet. 

 

Sofie som mer och mer börjat rikta in sig på att enbart köra GP1 på sin nya RUSKIGT snabba Kawasaki SX-R 1500 körde heat 1 och 2 i GP3, hon valde att stå över heat 3 då det störde att växla maskin och körstil. 

 

I Ski GP1 var Sofie ruggigt vass på sin Kawasaki SX-R 1500, maskinen är absolut att räkna med i det starka startfältet! Hon hade 2a platsen i säkert förvar under ett heat men fick ett kast på en fullfart-raka som gjorde att hon tappade maskinen. Med lite mer träning och komma underfund med hur maskinen ska hanteras i de långa, svepande och krävande svängarna så kommer hon absolut att höra hemma i toppen! Sofie slutade på 4e plats totalt i Ski GP1.

 

Det ska bli otroligt roligt att ansluta sig till den stora klassen igen, vi åker ner om två veckor är tanken och hämtar ut en ny SX-R 1500 hos Stenborg Powersports i Stenungsund så vi kan börja tävla på lika villkor i Ski GP1.

 

Jag körde klassen för att tjäna in vikta poäng för totalen. Otroligt nog kan man hävda sig relativt bra med en mycket mindre motorstark maskin i och med att man håller i vissa fall en högre kurvhastighet än de trimmade maskinerna. Jag känner mig otroligt nöjd med en 5e plats i ett av heaten i Ski GP1. Jag slutade totalt på 8e plats i Ski GP1. 

 

Jag vill passa på att tacka samtliga arrangörer och Karlskoga Motorsportvecka för ett  fantastiskt årligt evenemang som vi alltid ser fram emot, det har varit ett toppenevenemang från första början. Platsen är ett guldkorn både publik och arrangörsmässigt. 

 

#11 E.Jacobsson

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Utvalda inlägg

Svensk Mästare i Ski GP1

July 29, 2018

1/1
Please reload

Senaste inlägg

October 21, 2018

Please reload

Arkiv
Please reload

Sök efter taggar

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square