• Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

Kontakta mig

Vänligen skriv via kontaktformuläret så återkommer jag så snabbt som möjligt!

©2017 BY JJT Media. PROUDLY CREATED WITH WIX.COM

PRESSRELASE ERIC JACOBSSON

April 25, 2017

Eric Jacobsson satsar på guld med Kawasaki Jetski Team

Efter debuten 2010 har formkurvan och satsningen pekat rakt uppåt för Jetski-föraren Eric Jacobsson som nu får en efterlängtad belöning i form av ett förarkontrakt med Kawasaki Racing Team.

  • Det känns verkligen tacksamt att få denna uppskattning, trots att fjolåret inte gick min väg

p g a av en träningsskada med mountainbike. När jag väl kom igång blev det endast två tävlingar i GP3 klassen men resultaten blev kanonbra – bäste svensk i NM:et och storseger i SM-finalen säger Eric Jacobsson.

Efter att under ett par år ha kört i GP2-klassen i det kanske hårdaste nationella mästerskapet, den Franska Jetcross serien, med blandade resultat och även testat VM-serien i GP1 samt World Jetski Finals i GP3  i USA med bra resultat har Eric stor erfarenhet.

Det blir en smygstart i Kawasaki-teamet då Eric just nu håller på att färdigställa sitt husbygge som tar mycket tid och resurser. Satsningen blir till att börja med att köra för ett guld i den jämnaste och största SM-klassen GP3. Eric har alltid varit trogen och tävlat med Kawasaki´s SX-R800 modeller i klasserna GP1-3, hans segerrika GP3:a blir nu vapnet i kampen om SM-guldet. När husbygget blir klart är tanken att en ny Kawasaki SX-R 1500 skall sjösättas för att slå sig in i striden i den snabbare GP1-klassen.

  • Den nya SX-R 1500 ser fantastisk ut, den nya längre skrovformen kommer ge höga toppfarter och stabilitet i kurvorna, något som är oerhört viktigt då GP1 maskinerna ger ordentliga svallvågor och rejält gropiga tävlingsbanor, och med fyrtaktsmotorn på hela 152 hkr i original lär det gå undan. Med Stenborg Powersports och Kawasaki Sweden i ryggen känns det mycket motiverande att snart starta upp säsongen som ser ut att bli riktigt konkurrenskraftig avslutar Eric Jacobsson.

SM-serien startar den 17-18 juni som en del i Karlskoga Motorportvecka. För femte året i rad körs den TV-sända  Aqua-X SM-sprinten i samband med SM-veckan som i år avgörs i Borås  första veckan i juli – här har Eric ett SM-guld att försvara från 2015, förra året fick han stå över pga skadan – kan det bli två SM-Guld för Kawasaki´s GP3-förare i år?

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Utvalda inlägg

Svensk Mästare i Ski GP1

July 29, 2018

1/1
Please reload

Senaste inlägg

October 21, 2018

Please reload

Arkiv
Please reload

Sök efter taggar

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square